Postavte si novú terasu

Na jar už väčšina z nás začína premýšľať o tom, ako budeme tráviť jarné a letné večery na čerstvom vzduchu. Je teda najvyšší čas pustiť sa do výstavby terás.

14.05.2013 07:14
Terasa, záhrada, bývanie Foto:
Ilustračné foto
debata

Najčastejšie sa ako materiál na terasy používa drevo alebo dlažba. Na trhu je aj ďalšia možnosť – WPC terasa, ktorá kombinuje výhody drevených i plastových či dláždených povrchov.

Výhodou WPC parkiet vyrobených z drevoplastu je nielen to, že vyzerajú krásne, ale hlavne ich funkčnosť. Na terase môžete napríklad chodiť pohodlne bosí, ľahko sa udržuje i ošetruje a navyše je odolná, nepoškodia ju ani pazúriky domácich miláčikov.

V porovnaní s ostatnými materiálmi vyniká WPC povrch hlbším tvarovaním pre lepšiu spodnú ventiláciu, čo v praxi znamená, že sa dosky toľko neohrievajú a na rozdiel od dutých komôrkových dosiek sa v terase nezadržuje voda, a nepoškodzuje ju tak zvnútra.

Pri montáži WPC terás sa odporúča použiť rektifikačné terče pre ľahko výškovo staviteľnú spodnú konštrukciu. Vďaka nim ľahko odstránite podlahové nerovnosti. Dôležité je pritom dbať na to, aby materiál spodnej konštrukcie mal rovnaké vlastnosti ako terasová krytina.

Nové masívne WPC dosky sa dajú klásť obojstranne a uľahčia to i úchyty na skryté upevnenie, ktoré automaticky zaistia pravidelné vzdialenosti palubiek. Pri montáži by ste nemali zabúdať ani na inštaláciu terasového osvetlenia zapustením, pričom môžeme odporučiť LED osvetlenie, ktoré má extrémne nízku spotrebu energie, dlhú životnosť, je mrazuvzdorné a dá sa ľahko vymeniť.

„Ak sa rozhodnete postaviť terasu, vyberte si podlahové dosky a na ich základe stanovte vnútornú konštrukciu a spôsob kladenia. Potom skontrolujte stav podkladu pre plánovanú stavbu terasy a miesto si pred návštevou Hornbachu starostlivo premerajte“ radí Helena Ševčíková z Hornbachu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december