Konečne! Vychutnajte si posedenie na balkóne či v záhrade, tu sú inšpirácie

Ak sa vám podarí vytvoriť si na balkóne či na záhradke malú oázu pokoja a relaxu, okamihy na čerstvom vzduchu budú tou najpríjemnejšou časťou dňa.

15.05.2019 15:00
debata

Čakáte na letné dni, s ktorými prídu aj príjemné chvíľky strávené vonku na záhrade s vychutnávaním si hrejivých lúčov slnka na tvári? Ak áno, potom už určite premýšľate aj nad tým, v akom štýle svoju záhradku, balkón či terasu zveľadíte.

Posedenie na terase si spríjemnite textíliami,...
terasa, balkón Posedenie na terase si spríjemnite textíliami, terasu či balkón môžete vyzdobiť aj svetielkami, Westwing.sk

Hravé kvetináče plné pestrých farieb dokážu posedenie vonku spríjemniť, ale to dokážu aj rôzne letné dekorácie, napríklad v námorníckom štýle. Ale pohrať sa dá aj s dekoráciami ako sú vtáčie búdky či okrasné stojany na kvety.

Relax v záhrade v závesnom kresle, Bonami.sk
terasa Relax v záhrade v závesnom kresle, Bonami.sk

Počas noci zas svojej záhrade môžete dodať romantickú atmosféru vďaka štýlovému osvetleniu! Verte, že ak zvolíte lampy na solárnu energiu, rozhodne nešliapnete vedľa. Cez deň sa nabijú a počas celej noci budú osvetľovať záhradné chodníky a kvetinové záhony. Vyberať môžete z rôznych tvarov, typov a veľkostí. Na večernú záhradnú párty môžete siahnuť aj po netradičných závesných lampičkách, ktoré rafinovane schováte do korún stromov.

Netreba zabudnúť ani na najmenších, záhrada...
terasa Netreba zabudnúť ani na najmenších, záhrada patrí aj im - napríklad pieskovisko s ochrannou strieškou, KIK

Záhradu však môžete vybaviť aj hravým detským kútikom. Krytým pieskoviskom svoje deti určite potešíte. Rovnako aj hojdacou sieťou, v ktorej si môžete posedieť aj vy.

Príjemné posedenie na balkóne môže byť...
terasa Príjemné posedenie na balkóne môže byť kombináciou ratanu aj textílií, Westwing.sk

Šmrnc záhrade dodá, ak v ich prípade siahnete po niekoľkých rôznych tvaroch a veľkostiach, pričom ich zjednocujúcim prvkom by mal byť materiál. To znie ako ideálna misia pre imitáciu ratanu, ktorá je ľahko umývateľná, trvanlivá a naviac, skvele vyzerá! Z tohto materiálu potom môžete voliť aj ďalšie doplnky, napríklad užitočnú truhlu, do ktorej šikovne schováte podsedáky, či menšie záhradnícke náradie.

Na záhrade pohodlne v modernom lehátku, KIK
Posedenie na terase si spríjemnite textíliami,...
+8Relax v záhrade v húpacej sieti, Bonami.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #leto #posedenie #terasa
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december