Plánujete novú kuchyňu? Starú môžete využiť aj v záhrade

Dozrel u vás čas na novú kuchyňu? Život starého kuchynského nábytku sa ale výmenou skončiť nemusí. Môžete ho použiť znova. Fantázii sa medze nekladú, prinášame niekoľko inšpirácií.

26.04.2021 06:00
Colorful bushes of spring flowers, planted in... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Dnes je „reuse“, teda znovapoužitie alebo znovavyužitie čohokoľvek, veľmi žiadaný prístup. Spája sa v ňom totiž rozum s citom. Veď ak niečo znovu použijeme, neskončí to na skládke odpadu, čím odľahčíme ťažko skúšanému životnému prostrediu, a zároveň sebe alebo iným ušetríme peniaze.

Kuchynský nábytok, ktorý má síce svoje trendy časy za sebou, ale inak je stále funkčný, sa dá ďalej využiť na desiatky spôsobov. Môžete ho predať, môžete ho darovať alebo môžete časti z pôvodnej kuchyne využiť inde vo svojej domácnosti, na chate či chalupe,“ hovorí Eva Szakálová, marketingová manažérka Oresi.

zah-ohen Čítajte aj Oheň dodá záhrade iskru

„Mne osobne sa páči aj využitie starého kuchynského nábytku v záhrade. Môžete z neho mať poličku na pestovanie byliniek, dekoratívny odkladací stolík a videla som ho aj premenený na veľké kvetináče vo forme vyvýšených záhonov. Fantázii sa skutočne medze nekladú,“ vraví Szakálová.

Samozrejme, v záhrade sa nájde ešte viac možností, ako starý nábytok z kuchyne využiť. Či už ako originálny barový pult, alebo priestor na odkladanie riadu potrebného na grilovanie a určeného do záhrady.

1181297622 Čítajte aj Biobazén v záhrade nie je sen. Ako na to krok za krokom

Staré kuchynské skrinky môžu poslúžiť aj v šope, komore, v technickej miestnosti alebo v garáži. Veď akýkoľvek odkladací priestor je na nezaplatenie. Môžete ich namaľovať alebo usporiadať tak, aby vyzerali ako vstavané, zaberali čo najmenej miesta a zároveň dobre slúžili svojmu účelu.

debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #záhrada #kuchyňa #dizajn #nábytok #vyvýšený záhon
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december