Na rukolovo-fazuľový šalát s papájou potrebujeme:
Foto: SHUTTERSTOCK
- 1 citrón
- 200 g karotky
- 8 reďkoviek
- 1/2 ČL mletej rasce
- 1 PL repkového oleja
- soľ
- 100 g malých fazuliek z konzervy
- hrsť rukoly
- čerstvý kôpor
- 1/2 papáje
- 1 PL ľanového oleja
Ako na to?
- Z citróna odkrojte 2 jemné plátky, tie potom pokrájajte na menšie kúsky.
- Mrkvu a reďkovku očistite a pokrájajte alebo postrúhajte na jemné plátky.
- Pokrájanú zeleninu chvíľu opečte na repkovom oleji, pridajte rascu. Podlejte 2–3 PL vody, pridajte pokrájané kúsky citróna a soľ. Chvíľočku duste.
- Primiešajte fazuľky a chvíľu povarte.
- Rukolu a kôpor umyte, vysušte a potrhajte na menšie kúsky.
- Polovicu papáje pokrájajte najemno.
- V miske zmiešajte ľanový olej, šťavu z citrónov, soľ.
- Zeleninu z panvice zmiešajte s rukolou, kôprom a papájou, zalejte zálievkou.
- Podávajte.