Čas čerstvých reďkoviek je tu! Pripravte z nich chutné carpaccio

Sú chutné, jemne pikantné a najmä plné vitamínov. Reďkovky by mali dostať na vašom tanieri viac miesta, najmä teraz, počas jari.

03.05.2019 13:00
carpaccio , reďkovka Foto:
Carpaccio z reďkoviek.

Ak sa vám míňa inšpirácia, ako v kuchyni reďkovky využiť, prinášame zaujímavý recept na reďkovkové carpaccio.

Potrebujeme:

  • 1/2 kg reďkoviek – bielych
  • 1 zväzok červených reďkoviek
  • 1,5 PL vínneho octu
  • 4 PL oleja (olivového, repkového…)
  • 1 PL orechového oleja
  • cukor, soľ, korenie pdľa chuti
  • 1 zväzok čerstvej trebuľky
  • 50 g lupienkov mandlí alebo lieskových orieškov

Ako na to?

  • Biele reďkovky pokrájajte alebo nastrúhajte na jemno, posoľte a nechajte 15 minút odstáť.
  • Červené reďkovky takisto umyte a pokrájajte na jemno.
  • Ocot zmiešajte s olejmi, pridajte podľa chuti soľ, korenie a cukor.
  • Lupienky mandlí alebo lieskových orieškov opečte nasucho na panvici, potom preložte na tanier a nechajte vychladnúť.
  • Polovicu zväzku trebuľky posekajte na jemno a zmiešajte s octom a olejmi.
  • Na tanier pekne rozložte reďkovky, polejte pripraveným dresingom s bylinkami, ozdobte zvyšnými lístkami trebuľky a posypte orieškami.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy
debata chyba
Viac na túto tému: #JAR #recept #šalát #reďkovky
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december