Špenát z medvedieho cesnaku

Potrebujeme:
- 500 g medvedieho cesnaku
- 1 cibuľu
- 1 vajce
- 1 lyžicu olivového oleja,
- 20 g slnečnicového semienka, himalájska soľ
Ako na to?
- Medvedí cesnak umyte, nakrájajte nadrobno, rovnako tak cibuľku, všetko dajte do panvice spoločne so semienkom, soľou, zalejte vodou a duste 20 minút.
- Na konci pridajte do zmesi vajíčko a ešte chvíľu prehrejte.
- Nakoniec pridajte kvalitný olej na dochutenie a dodanie nevyhnutného tuku pre využitie živín. Už nevarte, podávajte.
Pesto z medvedieho cesnaku
Potrebujeme:
- 200 g medvedieho cesnaku
- 20 ml oleja (olivového)
- 50 g parmezánu
- 10 g sezamového semienka
- 2 g soli
Ako na to?
- Medvedí cesnak umyte, spoločne s olejom vložte do mixéra a jemne rozmixujte.
- Pridajte parmezán, soľ a sezamové semienko.
- Pár sekúnd ešte pomixujte, snažte sa však zachovať štruktúru semienka a kúsky syra.
- Umiestnite ho do pohára, zmes zalejte ešte trochou oleja, starostlivo uzavrite a nechajte v chladničke, kde vydrží niekoľko mesiacov.
Máte radi chuť cesnaku? Vyskúšajte recept z TV Varecha!
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Cesnakový trhací chlebík na Varecha.sk