Medvedí cesnak si pripravte na spôsob pesta či špenátu

Dva lahodné recepty na domáce čarovanie s jarnou pochúťkou, medvedím cesnakom.

04.03.2020 15:00
debata

Špenát z medvedieho cesnaku

Špenát z medvedieho cesnaku Foto: NATURHOUSE
Špenát z medvedieho cesnaku, špenát, cesnak Špenát z medvedieho cesnaku

Potrebujeme:

  • 500 g medvedieho cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu olivového oleja,
  • 20 g slnečnicového semienka, himalájska soľ

Ako na to?

  • Medvedí cesnak umyte, nakrájajte nadrobno, rovnako tak cibuľku, všetko dajte do panvice spoločne so semienkom, soľou, zalejte vodou a duste 20 minút.
  • Na konci pridajte do zmesi vajíčko a ešte chvíľu prehrejte.
  • Nakoniec pridajte kvalitný olej na dochutenie a dodanie nevyhnutného tuku pre využitie živín. Už nevarte, podávajte.

Pesto z medvedieho cesnaku

Potrebujeme:

  • 200 g medvedieho cesnaku
  • 20 ml oleja (olivového)
  • 50 g parmezánu
  • 10 g sezamového semienka
  • 2 g soli

Ako na to?

  • Medvedí cesnak umyte, spoločne s olejom vložte do mixéra a jemne rozmixujte.
  • Pridajte parmezán, soľ a sezamové semienko.
  • Pár sekúnd ešte pomixujte, snažte sa však zachovať štruktúru semienka a kúsky syra.
  • Umiestnite ho do pohára, zmes zalejte ešte trochou oleja, starostlivo uzavrite a nechajte v chladničke, kde vydrží niekoľko mesiacov.

Máte radi chuť cesnaku? Vyskúšajte recept z TV Varecha!

Video
Tenký, mäkký, slaný koláčik, z ktorého si môžete odtrhávať rukami!

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Cesnakový trhací chlebík na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #recept #medvedí cesnak #špenát #pesto
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december