Na prípravu tekvicového krému s kyslou smotanou potrebujeme:
(recept Martiny Dvořákovej, špecialistky na ketodiétu)
- 1 menšiu tekvicu Hokkaido (môžete použiť aj maslovú, prípadne skombinovať)
- 1 cibuľu
- 5 väčších mrkiev
- 3 petržleny
- soľ podľa chuti
- sušený cesnak podľa chuti
- kurkumu podľa chuti
- čerstvý zázvor
- zakysanú smotanu
- plátky mandlí
- tekvicový olej
Ako na to?
- Hokkaido tekvicu si nakrájame na väčšie kocky a zľahka orestujeme na masle. Nie je potrebné lúpať, šupka má najviac vitamínov, o ktoré by bolo škoda sa ochudobniť.
- Ďalej pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a koreň petržlenu.
- Všetko osolíme, zaprášime sušeným cesnakom a kurkumou.
- Môžeme pridať aj kúsky čerstvého zázvoru.
- Chvíľu ešte premiešame, a potom podlejeme vriacou vodou.
- Priklopíme pokrievkou a necháme dusiť. Keď je zelenina mäkká, tyčovým mixérom všetko rozmixujeme na hladkú krémovú polievku.
- Navrch ozdobíme kyslou smotanou, opraženými mandľami a tekvicovým olejom.
Vyskúšajte aj recept z TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Tekvicová paštéta s brioškou na Varecha.sk