Ako uchovať medvedí cesnak

Natrhané lístky medvedieho cesnaku majú krátku životnosť, treba ich hneď použiť, než zvädnú.

17.04.2021 07:40
Wild leek pesto with olive oil and parmesan... Foto:
debata

Podľa šéfkuchára Rastislava Krampla ich trvanlivosť môžeme predĺžiť nasledujúcim spôsobom: lístky oblanšírujeme, teda na niekoľko sekúnd ponoríme do vriacej vody a schladíme. Zalejeme zmesou olivového oleja a neutrálneho repkového oleja a zmixujeme na hladkú pastu. Takto môžeme medvedí cesnak použiť do rôznych jedál a vydrží v chlade a v uzavretej sklenenej nádobe niekoľko týždňov.

zah-meddvedi-cesnak Čítajte aj V hlavnej úlohe: Medvedí cesnak

Z tejto zmesi môžeme urobiť aj pesto. Pripravíme ho tak, že podľa chuti pridáme opražené píniové oriešky a ochutíme soľou a korením. Môžeme pridať aj parmezán. Pesto sa dá použiť na zeleninu, nátierky, šaláty, prípadne na cestoviny.

[* video=„80cba525–5a22–4ded-8148-be5de97a5cbd“ | typ=„tvpravda“ | ratio=„16by9“ | popisok=„Veľa ľudí tvrdí, že baraninu neje kvôli vôni. Je to však veľmi zdravé mäsko, a ak máte možnosť sa dostať k mladej baraninke, neváhajte.* Verte, že svojmu zdraviu len prospejete. Ten, komu nepoviete čo ste varili, ani nebude vedieť, aký zdraviu, duši a sile prospešný vývar jedol.“ *]

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #záhrada #medvedí cesnak #sezóna
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december