Televízia na chate či chalupe? Nech sa nezasekáva a ako ušetriť pri výbere

Ak si oddych nedokážete predstaviť bez svojich obľúbených televíznych programov, potom určite uvažujete o tom, ako ich dostať aj na chatu alebo chalupu. Nie vždy je to jednoduché. Pripravili sme sa pre vás stručný prehľad všetkého dôležitého, aby ste si vedeli nielen dobre vybrať, ale pri tom ešte aj ušetriť.

18.08.2022 06:00
TV na chate Foto:
debata

Čím jednoduchšia zmluva, tým lepšie

Dobrý poskytovateľ sledovania televízie cez internet má jasné pravidlá, neobťažuje vás dlhými nezrozumiteľnými a neprehľadnými zmluvami. V niektorých prípadoch ani žiadne zmluvy nebudete potrebovať. „Zmluvu budete podpisovať iba v prípade, keď sa rozhodnete pre prenájom boxu. V ostatných prípadoch nič nepodpisujete. Jednoducho si u objednávky zvolíte dĺžku predplatného a riadite sa následne našimi inštrukciami. Je to jednoduché, rýchle a k ničomu sa nezaväzujete. Najlepšie na tom je, že službu si môžete kedykoľvek zmeniť, alebo ju aj zrušiť. Je len na vás, kedy ju chcete využívať. Môžete si ju tak objednať len na čas, keď budete tráviť dovolenku na chate,“ konštatuje Pavel Górecki za Lepšia.TV.

Môžete ju sledovať kdekoľvek

Televíziu cez internet môžete pozerať v celej Európskej únii. Nezáleží na tom, či ste na dovolenke, služobnej ceste alebo na chate s partiou kamarátov. Stačí mať pripojenie k internetu. Rovnako nie ste viazaní len na jedno zariadenie. Na sledovanie internetovej televízie môžete využiť mobil, tablet, počítač či notebook.

holuby na balkóne Čítajte aj Ako vyhnať holuby z balkóna? Zabudnite na staré cédečka, sú aj iné spôsoby

Všímajte si archív a nahrávanie

Pri výbere svojho poskytovateľa sa pozrite aj na dĺžku archívu. Niektorí poskytovatelia ponúkajú svojim zákazníkom iba sedemdenný archív, iní majú archív s 30 dňami. Nezabudnite si tiež preveriť možnosti nahrávania programu. Sú tu veľké rozdiely. Niektorí poskytovatelia majú nahrávanie programu obmedzené na určitý počet hodín, niektorí ponúkajú túto službu neobmedzene. Okrem toho odporúčame všimnúť si, či má služba intuitívne ovládanie aplikácie a jednotný dizajn vo všetkých zariadeniach.

Aby sa program nezasekával

Na to, aby ste mohli program sledovať na chate či záhrade bez zasekávania sa a naozaj plynulo je potrebné, aby ste si vybrali poskytovateľa s čo najnižšou rýchlosťou sťahovania. „Moderný formát H.265 je schoný docieliť plynulého prehrávania HD prenosu aj pri nízkom dátovom toku. Ak sa pozeráte na relácie cez mobil, tablet, Lepšia.TV box a aj najnovšie Smart TV, máte možnosť si nastaviť kvalitu videa v nastavení samotnej služby a tým znížiť množstvo sťahovaných dát potrebných na plynulý prenos,“ dopĺňa Pavel Górecki.

záhradný nábytok Čítajte aj Ako vybrať záhradný nábytok, čo vydrží celé desaťročia: Vyhnite sa častým chybám

Dobrá cena poteší každého

Cena služby zaujíma každého. Rôzni poskytovatelia majú často veľmi odlišné ceny. Vždy si dopredu zistite, čo za danú cenu získate. Niektorí môžu mať cenu nižšiu, ale nebudete mať balík prémiových produktov, alebo budete viazaní na menší počet zariadení. Pokiaľ chcete využívať služby na chate, prípadne chalupe, môže vás zaujať aj to, že k televízii majú niektorí operátori zahrnuté aj počúvanie viac ako 20– tisíc rozhlasových staníc z celého sveta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #internet #Televízia #chata #chalupa
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december