Pestovať kučeravý kel nie je žiadna veda. Najlepšie je vysiať ho na záhon v máji alebo júni ako druhú plodinu, napríklad po šaláte, špenáte alebo karotke. Potrebuje slnečné miesto a vlhkú, no nie premáčanú pôdu. Keďže vydrží mrazy až do mínus 15 stupňov, je táto zelenina výborná na jesenný a zimný zber. Listy môžeme zbierať až do januára, vylamujeme ich zdola nahor. Najlepšie sú čerstvé, môžeme ich aj zmraziť.

Nie je to len dekorácia
Kučeravý kel má pekné dekoratívne listy, preto sa často používa ako podklad obložených mís. Je však škoda, že sme ho degradovali len na to. Táto zelenina nás po celú jeseň aj zimu zásobuje čerstvými vitamínmi E, B a C, obsahuje aj betakarotén, vápnik a kyselinu listovú. Je teda veľmi zdravá a práve to v chladných mesiacoch potrebujeme. Pomáha nám ubrániť sa chrípke, znižuje zlý cholesterol a dodáva telu vápnik. Jedna porcia kučeravého kelu je pre telo ako dva poháre mlieka.