Máte doma kutila? My zas máme tipy, čo mu kúpiť pod stromček. S niektorými darčekmi uňho určite zabodujete

Či už budete kupovať náradie, pracovné oblečenie alebo rôzne technologické vychytávky, kvalita by mala byť pri nákupe kritériom číslo jeden. Domácemu majstrovi totiž nič nepokazí náladu viac ako rozbité náradie uprostred práce. A ako sa hovorí, nie sme takí bohatí, aby sme si kupovali lacné veci.

07.12.2022 15:00
darček pre kutila Foto:
debata (2)

Nástroje od overených značiek sú síce drahšie, ale ich len tak niečo nezdolá a vydržia viac než rôzne lacné prevedenia. „Výborným darčekom pre kutila je napríklad sada nástrojov z vysoko odolnej ocele s pogumovanou rukoväťou alebo štýlové ručné multitools, ktoré zahŕňajú niekoľko funkcií v jednom,“ odporúča Martin Mlýnek zo spoločnosti Bauhaus.

Praktické je vždy dobré

Zanieteného kutila zaručene poteší praktický darček, ktorý bude môcť po sviatkoch využiť v dielni alebo pri práci okolo domu. Zásahom do čierneho budú nevyhnutní pomocníci, ktorí kutilovi uľahčia a spríjemnia prácu. Také sú rôzne úložné boxy, organizéry, dielenský nábytok, opasky na náradie, čelovky alebo podložky pre prácu na zemi. K práci v dielni, okolo domu alebo v záhrade patrí aj vhodné oblečenie. Už dávno neplatí, že pracovné oblečenie vyzerá zákonite zle.

zakladanie záhrady Čítajte aj Na dvore spúšť po stavbe alebo rekonštrukcii domu a rozpočet minutý? Ako založiť záhradu rýchlo a lacno

Aj kutil môže mať štýl

Pracovné tričká, nohavice, rukavice alebo topánky musia perfektne padnúť, aby poskytovali pri práci potrebné pohodlie a neobmedzovali v pohybe. Zároveň však môžu dobre vyzerať. Dôležité sú kvalitné materiály a šitie, ale aj ochranné prvky. Ako hovorí ďalší odborník z Bauhausu, Milan Homolka, pri pracovných topánkach je dôležitý pevný vrchný materiál a protisklzová podrážka. Pri rukaviciach sa zasa treba zamerať na ochranu kĺbov pogumovanou vrstvou polstrovaním v oblasti dlaní. Pracovné nohavice majú mať dostatočne pevnú látku, správny strih a praktiké vrecká a pútka na uchytenie náradia. Pritom netreba rezignovať na štýl. Moderné pracovné oblečenie sa dá nosiť aj vo voľnom čase bez toho, že by si niekto všimol jeho pôvodný účel.

Technológie potešia

Medzi najobľúbenejšie vianočné darčeky pre kutilov patria vŕtačky, aku náradie, píly, laserové diaľkomery a iné nastroje poháňané elektirnou alebo baterkami. Kutilovia sú nielen zruční, ale aj hraví, preto ich určite potešia rôzne technologické vychytávky. Zároveň však treba myslieť na to, že najhorúcejšia novinka ešte nemusí vyhovovať individuálnym potrebám vášho kutila. Pri výbere sa radšej poraďte s odborným predajcom a rozhodne stavte na kvalitu, odolnosť a efektivitu zariadenia.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #záhrada #nástroje #vianočný darček #kutil #dieľňa
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december