Objednali ste záhradný sortiment cez internet? Doručovanie môže byť drahý boj, pozor na tieto úskalia

Kým pred pandémiou bolo nezvyklé objednávať niektoré veci cez internet, dnes je situácia iná. Čoraz častejšie takto nakupujeme napríklad aj drobné záhradné náradie a príslušenstvo. Záhradný sortiment je často krehký alebo nadrozmerný tovar, preto je špecifické aj jeho doručovanie. Objednať tovar je jedna vec a dostať ho druhá. Od internetovej objednávky až po prevzatie prejde náradie alebo technika pomerne dlhú a strastiplnú cestu. Na čo všetko treba dávať pozor, aby ste neboli z procesu doručovania sklamaní?

19.08.2022 06:00
online objednávka záhradný sortiment Foto:
debata

Na čo dávať pozor pri nákupe

„Od pandémie evidujeme zvýšený záujem o objednávanie záhradnej techniky,“ potvrdzuje Ivan Zizič z doručovateľskej spoločnosti Packeta. Pri objednávaní nezabudnite skontrolovať hmotnosť objednávky. Doručovateľské spoločnosti totiž doručujú zásielky len do určitej váhy. Po prekročení váhového limitu si budete musieť za doručenie balíka priplatiť. Nákup na internete sa vám tak môže výrazne predražiť. Ako hovorí Ivan Zizič, doručujú zásielky s hmotnosťou maximálne do 10 kilogramov.

Koľko vás to môže stáť

Ak si objednávate tovar na výdajne miesto, maximálny rozmer jednej strany zásielky môže byť až 120 centimetrov. Dokopy by však nemal balík presiahnuť v súčte strán viac ako 150 centimetrov. Rovnako treba dávať pozor aj na hodnotu dobierky. Pri doručovaní tovaru máte dve možnosti. Buď si môžete zásielku vybrať v niektorom z výdajných miest doručovateľskej spoločnosti, alebo si môžete zvoliť doručenie tovaru na adresu priamo k vám domov.

záhradný nábytok Čítajte aj Ako vybrať záhradný nábytok, čo vydrží celé desaťročia: Vyhnite sa častým chybám

Záhradné e-shopy lákajú cenami

Rozdiel pri nákupe záhradných pomocníkov na internete v porovnaní s kamennou predajňou môže byť veľký. „Pri niektorých druhoch tovaru rozdiely v cenách produktoch na internete môžu byť v desiatkach percent,“ hodnotí odborník spoločnosti Packeta. Pri objednávaní na internete si dávajte pozor aj na krehkosť materiálov. „Aby sa predišlo nechcenému poškodeniu, keramické kvetináče, vázy či iný krehký tovar je potrebné dôkladne zabaliť. Odporúčame preto nakupovať od známych a overených predajcov, ktorí majú s doručovaním takýchto produktov skúsenosti a poskytujú kvalitné služby. To oceníte aj pri prípadnej reklamácii tovaru,“ radí Ivan Zizič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #zásielka #tovar #doručovanie tovaru #záhradná technika #záhradný sortiment
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december