Drobné práce v domácnosti sú občas potrebné, no bez náradia to nepôjde. Čo všetko patrí do základnej výbavy malej domácej dielne?

Aj tá najmenšia domácnosť by mala mať aspoň základné vybavenie, ktoré umožní poradiť si aj v nečakaných situáciách, keď treba niečo opraviť. Či už si vystačíte s mini setom alebo vám vyhovuje skôr domáca dielňa a máte na ňu priestor, vždy je dobré vedieť, bez čoho sa kutil nezaobíde.

19.01.2023 06:00
domáca dielňa Foto:
debata (1)

Stavte na kvalitu

Základom domácej kutilskej výbavy je sada plochých a krížových skrutkovačov, ďalej sada nástrčných kľúčov a chýbať by nemalo ani kladivo, kombinačky alebo kliešte. Dôležitá je kvalita materiálov, z ktorých je náradie vyrobené, pretože kvalitné náradie vám vydrží aj navždy. Náradie si môžete kupovať postupne alebo si rovno kúpte sadu náradia, ktorá obsahuje všetko potrebné na občasné opravy a domáce kutilské činnosti, radí Milan Homolka zo spoločnosti Bauhaus. Náradie nevyužijete len v dielni, ale napríklad aj v lete počas kempovania a výletov do prírody.

mrazený karfiol Čítajte aj Jednoduchým trikom zničíte mikróby v mrazenej zelenine a predĺžite jej trvácnosť až štvornásobne

Vŕtačka by mala zvládnuť všetko

Súčasťou kutilskej výbavy by mala byť vŕtačka, ktorá zvládne práce s drevom, sadrokartónom aj tehlou. Tie najvýkonnejšie si poradia aj s kameňom a betónom. Vhodnou alternatívou elektrickej je akumulátorová vŕtačka. Pri práci s ňou vám nebude prekážať kábel. Na montáž nábytku je vhodný akumulátorový skrutkovač, s ktorým zložíte nábytok za chvíľu.

Pozor na pády a údery

Pri kutilských prácach je dôležitá aj správna obuv a oblečenie, ktoré zabránia úrazom. Obuv by mala poskytovať maximálnu stabilitu, mala by byť pevná a mať protisklzovú podrážku. Užitočná je kovová špička, ktorá ochráni nohu pred nárazmi a pádom ťažkých predmetov. Aj oblečenie by malo byť kvalitné. Pokiaľ dáte aj na vzhľad, môžete ho využiť nielen pri práci, ale aj pri voľnočasových aktivitách. Ak zvyknete pri kutilskej práci počúvať rádio, vyberte si špeciálne rádio určené do dielní. Má robustnú konštrukciu, ktorá odolá vode, prachu aj pádu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #náradie #démáca dielňa #skrutkovač #vŕtačka
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december