Nielen chutné, ale aj zdravé
Tzv. kanadské čučoriedky dozrievajú na vyšších, riedkych kroch s veľmi hustou koreňovou sústavou. Oplatí sa pestovať ich v záhrade, pretože každá bobuľka je vitamínovou bombou, ktorá je navyše aj bohatí na minerály a ďalšie prospešné látky. Vďaka jedinečnému obsahu sa kanadská čučoriedka pýši veľmi silnými pozitívnymi účinkami na naše zdravie. Tmavofialové plody nás chránia pred zápalmi, infarktom, infekciami, vysokým cholesterolom a aj rakovinou. Pôsobia povzbudzujúco na metabolizmus a čistia organizmus.
Potrebuje dostatok vlahy
Brusnica chocholíkatá potrebuje počas celého vegetačného obdobia dostatok vlahy. Ideálna je hladina podzemnej vody asi pol metra pod povrchom pôdy. Sadenice vysádzame na jeseň alebo skoro na jar vždy s dokonalým koreňovým balom do sponu 3 × 1,5 metra. Tam, kde nie je humusová alebo rašelinová pôda, rastliny vysádzame do väčších jám, ktoré naplníme rašelinou. Na hnojenie nepoužívame maštaľný hnoj ani hnojivá obsahujúce vápnik a chlór. Dve tretiny hnojiva aplikujeme zavčasu na jar alebo na jeseň, zvyšok začiatkom júna.

Úrodu podporí pravidelný rez
Keďže brusnica vytvára najlepšie plody na silných jednoročných (vlaňajších) výhonoch, podporujeme ich tvorbu pravidelným rezom v období vegetačného pokoja. Kry zároveň presvetľujeme, pričom odstraňujeme slabé a poškodené výhony. Dobre vyvinutý ker má mať päť až osem silnejších konárov. Zber brusníc sa začína v druhom až treťom roku po vysadení. V období plnej rodivosti môžeme z kra obrať od 2,5 do 5 kilogramov plodov. Životnosť krov je až 30 rokov. Plody kanadskej čučoriedky konzumujeme čerstvé, ale aj v kompótoch alebo koláčoch.