Je super zdravá
Pekinská kapusta obsahuje veľa vitamínu C, provitamínu A, betakaroténu a mnoho minerálov. Nie je preto žiadnym prekvapením, keď povieme, že je veľmi zdravá. Navyše má nízku kalorickú hodnotu a môžete ju jesť bez obmedzenia dokonca aj vtedy, keď sa snažíte schudnúť. Pekinská kapusta podporuje odvádzanie vody z tela, je prospešná pre zdravý mikrobióm, teda osídlenie čriev a táto zelenina pomáha aj obličkám.
Pre zdravé oči aj srdce
Vďaka obsahu vitamínov a minerálov je pekinská kapusta silnou ochrankyňou zdravia zraku a srdca. Je vhodná ako prevencia očných ochorení a prospieva aj ľuďom, ktorí už majú nejaké ťažkosti so zrakom. Vápnik a draslík v tejto zelenine sú výborné pre srdce a cievy. No a ďalšie látky, ktoré obsahuje pekinská kapusta, dokonca chránia telo pred rakovinou. Zelenina je vhodná aj na posilnenie kostí a vysokým obsahom vitamínu C je vzpruhou pre imunitu.
Čítajte aj Má najviac vitamínu C zo všetkej zeleniny a chráni zrak pred vážnymi ochoreniami. Nezmeškajte čas jej výsevuNie je náročná
Na pestovanie nie je pekinská kapusta vôbec náročná. Potrpí si však na vyššiu vlhkosť pôdy aj ovzdušia. Má krátke vegetačné obdobie, a to približne dva až tri mesiace. Sejeme ju radšej až v lete, približne v polovici júla. To je dôležité upozornenie pre netrpezlivých záhradkárov, ktorí by chceli vysievať pekinskú kapustu už na jar. Síce sa to dá, no rastliny z jarnej sejby rýchlo vybiehajú do kvetu a nevytvárajú dostatočne pevné hlávky. Kapustu môžeme aj predpestovať a na záhon vysádzať priesady.
Tma jej neprekáža
Kapustu zberáme v čase, keď sa tvoria prvé hlávky, čo býva asi dva mesiace po sejbe. Pekinská kapusta je odolná proti krátkym mrazom, no aj tak je lepšie záhon zakryť prenosným krytom. Pred príchodom silných mrazov môžeme rastliny vybrať z pôdy aj s koreňmi a založiť ich do hlbšieho pareniska alebo do pivnice. Odtiaľ ich môžeme vyberať dlho do zimy. Tma takto uskladnenej pekinskej kapuste neprekáža.