Po vysadení treba buľvový zeler nastielať a dobre zavlažovať. Rastliny aj prihnojujeme. Koncom leta odstraňujeme vonkajšie zhrubnuté listy, aby sa uvoľnila koreňová hlava, čo podporuje vývoj buľvy. Na ochranu pred mrazmi sa okolo koreňových hláv voľne nahrnie vrstva slamy vysoká asi 10 až 15 centimetrov. Buľvový zeler býva zvyčajne zdravý. Zberové obdobie trvá od konca leta do nasledujúcej jari. Buľvy sú zrelé vtedy, keď majú priemer 7 až 13 centimetrov.
Ako ho uskladňovať
Ak sa rastliny nechajú v zemi, buľvy dlhšie vydržia a majú najlepšiu chuť. V oblastiach s veľmi tuhými zimami sa zeler musí vybrať zo zeme začiatkom zimy, aby sa buľvy nepoškodili. Vonkajšie listy sa odstránia, nechá sa iba srdiečko. Buľvový zeler uskladňujeme v debničkách s vlhkou zemou na chladnom bezmrazovom mieste. Môžeme ho skladovať v chladničke zabalený v papierovom alebo plastovom sáčku. Buľvový zeler je výborný v polievkach aj v spomínaných šalátoch, no dá sa aj vyprážať alebo podávať vo forme pyré ako príloha.

Pre zdravie je to hotový poklad
Buľvový zeler má mnoho priaznivých účinkov na naše zdravie. Jeho nezameniteľná štipľavá chuť naznačuje, že táto zelenina pôsobí antibakteriálne. Dezinfikuje ústnu dutinu, čo prináša úľavu pri ochoreniach dýchacích ciest, a zároveň posilňuje imunitu. Ďalej tiež upravuje trávenie, podporuje činnosť mozgu a nervov, priaznivo vplýva na zdravie kostí, kĺbov a obličiek. Buľvový zeler je výborným pomocníkom aj pri redukčných diétach.