Pokračovanie článku: Muži po päťdesiatke by ho mali jesť pravidelne. Pomôže s trávením a odporúča sa pri cukrovke. Aby vydržalo celú zimu, nepotrebujete pivnicu

Tekvica ‘Hokiado’ sa pečie, používa na prípravu polievok, omáčok, nátierok a rôznych chuťoviek. Skvelé je, že šupku netreba okrajovať. A hoci je pomerne pevná, stačí tekvicu vložiť na pár minút do rozohriatej rúry a hneď zmäkne. Potom ju bez problémov rozkrájate. Dužina svojou jemne sladkou chuťou pripomína bataty alebo pečené gaštany. Vyskúšajte napríklad obľúbenú chuťovku zeleninára Petra. Prezradil nám svoj recept na vyprážané tempura ‘Hokaido’: „Asi pol šálky preosiatej celozrnnej múky zalejte vlažnou vodou tak, aby vzniklo redšie cestíčko a nechjate ho ideálne niekoľko hodín odstáť. ‘Hokiado’ nakrájajte na plátky hrubé asi pol centimetra a obaľujte ich najskôr v hladkej, alebo celozrnnej múke a potom v cestíčku. Takto obalenú tekvicu rýchlo dávajte do rozpáleného oleja a smažte.“

Chutný recept s tekvicou ‘Hokaido’ podľa sestier Heribanových
Video
Zdroj: TV Varecha

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com 9 debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #hokaido
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december