3. Rozčleňte si priestor
Aj v rámci jednej miestnosti si spravte v debničkách systém. Máte viaceré odrody jabĺk? Uložte ich podľa obdobia dozrievania do konzumnej zrelosti a podľa dĺžky skladovania. Skoršie jesenné odrody dopredu, aby ste ich mali stále na očiach a priebežne konzumovali. Trvanlivejšie zimné jablká môžu byť až za nimi. Odoberaním prázdnych debničiek sa k nim postupne prepracujete. Úplne si ich, ale, nezaskladajte. Hoci by mali vydržať dlhšie, nikdy neviete, kedy sa v debničke objaví to jedno jablko so začínajúcou hnilobou. Vždy musíte mať prehľad o úrode a včas predísť šíreniu skladových chorôb.
Foto: SHUTTERSTOCK
Čítajte viac Bazalka a tajomstvo jej prezimovania: Takto budete mať obľúbenú bylinku poruke aj v tých najsilnejších mrazoch