Pokračovanie článku: 8 praktických rád na prípravu pivnice: Neverili by ste, aké maličkosti rozhodujú o tom, či vám jablká zhnijú a mrkva zgumovatie

4. Aj odrody jedného druhu sa navzájom ovplyvňujú

Vedeli ste, že zrelé jablká a hrušky urýchľujú dozrievanie neskorých odrôd (uvoľňovaním etylénu) a tým skracujú ich skladovateľnosť. V ideálnom prípade by ste tak v jednej miestnosti nemali kombinovať ani skoršie jesenné odrody so zimnými jablkami, ktoré konzumne dozrievajú neskôr a tiež majú dlhšie obdobie skladovateľnosti. Reálne však toto zväčša nie je možné, preto platí rada číslo tri.

Vo všeobecnosti pri uskladnení ovocia (jablká,... Foto: SHUTTERSTOCK
jablká, jablko, zber Vo všeobecnosti pri uskladnení ovocia (jablká, hrušky) nič nepokazíte teplotou 2 až 4 °C, na jar okolo 6 °C, ale nie viac ako 8 °C. Optimálna vzdušná vlhkosť je 80 až 90 percent.
hnojenie, minerálne hnojivo, jeseň Čítajte viac Aby stromy dobre prezimovali, treba ich zásobiť správnymi živinami. Vyznáte sa v bohatej ponuke hnojív?

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #Jablká #zemiaky #pivnica #hrušky #koreňová zelenina #skladovanie úrody
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december