Foto: SHUTTERSTOCK
cvikla
Cvikla
U nás sú stále tradičné tmavobordové buľvy, no hlavne v Taliansku sa dnes vo veľkom pestujú aj biele (‘Avalanche’), červeno-bielo pruhované (‘Tonda Di Chioggia’) či žlté (‘Boldor F1’) odrody. Chcete experimentovať? Žiadny problém. Osivo rôznofarebnej cvikly už kúpite aj u nás. Ak vám prekáža trochu zemitá chuť bordových odrôd, stavte na žltú ‘Boldor F1’ s oranžovočervenou šupkou.
Foto: SHUTTERSTOCK, Pravda
cvikla, Boldor F1 Odroda cvikly ‘Boldor F1’ sa dá pripraviť strúhaná rovnako ako mrkva s jablkami, medom, vlašskými orechmi a s citrónovou šťavou, prípadne jesť čerstvá podobne ako reďkovka. V kuchyni môžete použiť aj mladé zelenožlté listy.
Čítajte viac Takmer zázračný všeliek pomôže s vysokým cholesterolom, ochráni srdce, upraví trávenie a vydrží vám v zásobe celú zimu