
Reďkovka
Je o nej známe, že má naozaj krátku vegetáciu, ktorá nepresiahne štyridsať dní. Skvelé je to nielen z pohľadu rýchleho získania úrody, ale aj preto, že ňou môžete priebežne vypĺňať uvoľnené hriadky po zbere iných plodín.

Praktické tipy k sejbe:
- Na urovnanú hriadku sejte osivo do riadkov vzdialených 15 až 20 cm, do hĺbky 1 cm.
- Po vzídení a vytvorení klíčnych listov, čo bude trvať asi týždeň, rastliny jednoťte na vzdialenosť 3 až 4 cm.
- Prácu s jednotením vám výrazne uľahčia výsevné pásiky, ktoré však treba po uložení do pôdy výdatne zaliať, aby sa obal, ktorý bráni semienkam vyklíčiť, rozpustil.
- Jarnú reďkovku môžete siať postupne v týždenných intervaloch približne do apríla.
- Odrody určené na celoročné pestovanie budú pri dostatku vlahy prosperovať aj neskôr, no buľvičky nenechávajte prerastať.
Reďkovka je bohatým zdrojom kyseliny listovej, selénu, nezanedbateľné je aj množstvo vitamínu C a z minerálnych látok hlavne vápnika, fosforu a železa. Je to nízko kalorická zelenina, obsahuje málo tuku a výborne sa hodí pri redukčnej diéte.