Fio bankaFio banka

Pokračovanie článku: Praktické tipy, ako prirodzene urýchliť kvalitné dozrievanie rajčín + 5 jedinečných receptov na spracovanie úrody

Paradajky nakladané v ovocnom octe bez sterilizovania

Vyskúšajte príjemnú kombináciu sladkastej chuti drobných plodov čerešňových alebo kokteilových odrôd a ovocného octu.

Na prípravu zálievky potrebujete:

  • 1 l jablčného octu
  • 75 ml jablčnej šťavy
  • 2 lyžičky celého čierneho korenia
  • 1 lyžičku celého nového korenia
  • pol lyžičky celých klinčekov
  • 2 lyžičky celého koriandra
  • 1 drievko škorice
  • čili vločky podľa chuti (nemusia byť)

Ako na to?

Tekutiny na prípravu ovocného octu pomaly priveďte do varu. Ak sa tvorí pena, zberajte ju. Keď zmes zovrie, pridajte koreniny a varte asi 10 minút. Hotový ocot sa môže použiť hneď na zaváranie, ale skvelý je aj do šalátov (v tomto prípade ho ešte horúci nalejte do čistých fliaš, uzatvorte a skladujte v chlade). Pred vložením do zaváraninového pohára každý rajčiak niekoľkokrát prepichnite špáradlom. Na ozvláštnenie chuti môžete pridať zopár lístkov mäty. Zalejte horúcim ovocným octom tak, aby jeho hladina prevýšila plody asi o 2,5 cm. Uzavrite a nechajte 4 až 6 týždňov odležať. Po otvorení uchovávajte v chladničke.

Foto: SHUTTERSTOCK
rajčiny, zaváranie, paradajky, ovocný ocot
záhrada, kvíz Čítajte aj Kvíz: Otestujte si záhradnícke znalosti na týchto poučných a zábavných otázkach: Zvládnete bez chyby aj číslo štyri?

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com 1 debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #recepty #paradajky #rajčiny #rajčiaky #pestovanie rajčín #spracovanie úrody
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december