Fio bankaFio banka

Pokračovanie článku: Praktické tipy, ako prirodzene urýchliť kvalitné dozrievanie rajčín + 5 jedinečných receptov na spracovanie úrody

Foto: SHUTTERSTOCK
rajčina, paradajka, džem, rajčiak, rajčiny, recept,

Labužnícka bomba: paradajkový džem

Pripravíte ho rovnako, ako džemy z ovocia. Základný pomer rajčín a cukru vychádza v závislosti od odrody 2 kg : 1,2 kg, ale ak používate želírovací prípravok, riaďte sa návodom na obale.

Ako na to?

Rajčiny treba umyť, nakrojiť, spariť vo vriacej vode a ošúpať. Potom ich môžete rozmixovať do hladka, prípadne ešte prepasírovať alebo len nakrájať na menšie kúsky podľa toho, ako vám džem najviac chutí. Zmes rajčín, cukru a kyseliny citrónovej, ktorá je prírodnou konzervačnou látkou (ak nepoužívate želírovací prípravok), varte na miernom plameni dovtedy, kým nebudete spokojní s hustotou.

Gurmánsky tip

Paradajkový džem môžete vylepšiť pridaním jabĺk, ďumbiera (zázvoru), škorice, vanilky, bazalky alebo čili papričiek. Kyselina citrónová sa dá nahradiť dostatočným množstvom citrónovej šťavy.

rajčiny Čítajte aj Nedozreté rajčiny: Lahodná pochúťka pre gurmánov alebo zbytočné riziko pre zdravie? Takáto je pravda

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com 1 debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #recepty #paradajky #rajčiny #rajčiaky #pestovanie rajčín #spracovanie úrody
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december