Fio bankaFio banka

Pokračovanie článku: Praktické tipy, ako prirodzene urýchliť kvalitné dozrievanie rajčín + 5 jedinečných receptov na spracovanie úrody

Tip na uskladnenie a vylepšenie: Po vychladnutí... Foto: SHUTTERSTOCK
rajčina, rajčiak, paradajka, sušiť, sušené rajčiny, recept Tip na uskladnenie a vylepšenie: Po vychladnutí môžete usušené rajčiny uzavrieť do nádoby a uskladniť na suché, tmavé miesto alebo ich naložiť do olivového oleja a cesnaku alebo byliniek podľa chuti.

Jednoduché na prípravu, ale chutné sušené rajčiny

Sušiť treba dobre vyzreté, ale neprezreté plody. Väčšie je najlepšie nakrájať na plátky, datľové stačí prekrojiť na polovicu. Ak použijete rúru, sušte ich pomaly asi pri 65 °C a pootvorených dvierkach. Počas horúceho leta pomerne rýchlo uschnú aj rozložené na sitách na slnku. Najpraktickejšia je sušička. Pri nastavovaní teploty je dobré riadiť sa návodom na použitie. Rajčiny nezabudnite priebežne otáčať, a to hlavne v rúre, aby sa vysušili rovnomerne.

rajčiny, praskanie Čítajte aj Praskajú vám rajčiny? Zmeňte jednu vec v starostlivosti a riziko poškodenia úrody sa výrazne zníži. Ostatné je v rukách prírody

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com 1 debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #recepty #paradajky #rajčiny #rajčiaky #pestovanie rajčín #spracovanie úrody
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december