Fio bankaFio banka

Pokračovanie článku: Praktické tipy, ako prirodzene urýchliť kvalitné dozrievanie rajčín + 5 jedinečných receptov na spracovanie úrody

Foto: SHUTTERSTOCK
zapečené rajčiny, recept

Vynikajúci letný obed: huby môžete vymeniť za mleté mäso

Na prípravu potrebujete:

  • 8 väčších rajčín
  • šálku uvarenej ryže
  • huby podľa chuti (čerstvé alebo sušené)
  • menšiu rajčinu
  • šalotku
  • ovčí syr alebo iný podľa chuti, napríklad fetu
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvú bazalku alebo koriander

Ako na to?

Umytým paradajkám zrežte vrchné časti (nevyhadzujte ich), vnútro vydlabte, posoľte a nechajte odkvapkať prebytočnú šťavu. Uložte ich do zapekacej misy, pokvapkajte olivovým olejom a asi na 8 minút dajte predpiecť pri 170 °C. Na oleji restujte nadrobno pokrájanú šalotku spolu s nakrájanými hubami. (Ak použijete sušené, nechajte ich najskôr aspoň pol hodiny namočené vo vode.) Po odstavení z plameňa prisypte uvarenú ryžu, nasekané bylinky, pokrájanú rajčinu a podľa chuti pridajte soľ s korením. Predpečené rajčiny naplňte zmesou, posypte syrom, prikryte odrezanými časťami a dajte ešte na 10 až 15 minút (podľa veľkosti) zapiecť. Podávajte ako hlavné jedlo so zvyškom ryžovej zmesi alebo ako prílohu k mäsu.

rajčiny, rajčina, misa, leto, bazalka Čítajte aj Heirloom rajčiny: Skvosty minulosti sa stávajú vyhľadávanou lahôdkou súčasnosti. Tieto odrody prežili vďaka záhradkárom

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com 1 debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #recepty #paradajky #rajčiny #rajčiaky #pestovanie rajčín #spracovanie úrody
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december