Fio bankaFio banka

Pokračovanie článku: Jedovaté, nestráviteľné, nebezpečné? Týchto 5 druhov zeleniny si žiada varenie – surové ohrozujú vaše zdravie

Foto: SHUTTERSTOCK
zemiaky

Zemiaky

Zemiaky patria medzi ľuľkovité rastliny, takže obsahujú toxický solanín. Keď sa dostali do Európy, nevedomí objavitelia jedli ich nadzemné časti, čo spôsobovalo otravy. Aj keď dnes už vieme, že hľuzy zemiakov sú na konzumáciu bezpečné, nemožno ich jesť surové. Hlavný dôvod však nie je spomínaný solanín, ale vysoký obsah škrobu, ktorý je zo surových zemiakov nestráviteľný. Až po varení/pečení sa „napučí“ a stane ľahšie stráviteľným.

Ochutnajte túto netradičnú zemiakovú roládu s kyslou kapustou a nebudete ľutovať
Video
Zdroj: TV Varecha

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com 1 debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #zelenina #zemiaky #baklažán #šošovica #fazuľa #mangold
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december