Tisícky návštevníkov, no tlačenicu nečakajte. Nový priestor veľtrhu v Trenčíne zaistil pohodlné nakupovanie. Aké sú ceny?

Kým otváračka záhradkárskeho veľtrhu v Trenčíne priniesla chladné a veterné počasie, druhý deň konania sa akcie je už skutočným vítaním jari v sprievode teplých slnečných lúčov.

11.04.2024 14:00
veľtrh Záhradkár Trenčín 2024 Foto:
debata (2)

Organizátor MP EVENT najväčšieho slovenského podujatia pre záhradkárov, včelárov a milovníkov ľudových remesiel sľubovaľ veľkolepý 28. ročník a naozaj nesklamal. Nové priestory trenčianskeho letiska ponúkli nielen veľkorysú plochu pre rekordných 318 vystavovateľov a predajcov, ale aj pohodlne priechodné uličky pre nakupujúcich, dostatočné množstvo predajcov občerstvenia, z ktorého si každý vyberie podľa chuti, hygienické zázemie a čo je tiež dôležité, tak aj bezproblémové parkovanie pre naozaj všetkých návštevníkov.

Pre veľký záujem o veľtrh treba počítať s kolónami nielen v meste, ale aj už pri zjazde z diaľnice D1.

Bojíte sa, že na letisko netrafíte?

Na paniku nie je dôvod. Pre tých, čo Trenčín nepoznajú, je hlavným záchytným bodom trenčianska mestská časť Nozdrkovce. Sledujte návestidlá či už po zjazde z diaľnice alebo z ktoréhokoľvek iného smeru, prípadne si dajte nie trenčianske letisko, ale práve Nozdrkovce do navigácie. Pri vstupe do tejto mestskej časti uvidíte policajnú hliadku, ktorá vás upozorní na správne odbočenie smer veľtrh Záhradkár.

Pripravte si hotovosť. Platba kartou za vstupné a parkovné nie je možná. A hoci väčšina predajcov disponuje platobným terminálom, nie je to pravidlom. Bankomat v areáli veľtrhu nenájdete.
Na návštevu záhradkárskeho veľtrhu v Trenčíne... Foto: Lucia Sedláček Harničárová
veľtrh Záhradkár Trenčín 2024 Na návštevu záhradkárskeho veľtrhu v Trenčíne máte čas do nedele 14. apríla 2024.

Ponuka predajcov je naozaj bohatá

Väčšina záhradkárov sa teší na nákup kvetov, ovocných stromčekov a zeleninových priesad, no v ponuke predajcov nájdete aj okrasné stromy a kry domácich a exotických druhov, prípravky na ochranu a výživu rastlín, záhradnícke náradie aj záhradnú techniku. Nechýba predaj čerstvej zeleniny, jahôd, cukroviniek a iných pochutín, napríklad korenín, mliečnych a mäsových výrobkov.

V remeseľnej časti si na svoje prídu milovníci handmade výrobkov z textilu, keramiky, kože, kovu, ľanového oblečenia, ručne vyrábaných šperkov a mnohých ďalších originálnych produktov.

Už tradične na veľtru Záhradkár nechýba ani včelárska sekcia nielen s včelými produktami, ale hlavne so všetkými pomôckami a potrebami pre včelárov.

Na záhradkárskom veľtrhu v Trenčíne si až do nedele 14. apríla 2024 prídu na svoje aj všetci milovníci kvetov a okrasných rastlín.
Video
Zdroj: Lucia Sedláček Harničárová/TV Pravda

Ceny sú veľtržné, ale stále prijateľné

Tak, ako to na podobných podujatiach býva, ceny sú o niečo vyššie, ale v porovnaní s predchádzajúcim ročníkom nijak zvlásť navýšené. Kvalita ponúkaných rastlín je dobrá, no určite si vyberte ten kus, ktorý sa vám páči. Máte právo na to, aby ste si ovocný výpestok či zeleninovú priesadu pred zaplatením dôkladne prezreli.

  • Priesady jahôd rozmanitých odrôd kúpite od jedného eura. Najdrahšie sme videli za 2,50.
  • Balkónovky mnohých druhov stoja tiež väčšinou 2,50 až 3 eurá za kus.
  • Ovocné stromčeky podľa druhu, odrody a typu podpníka sa pohybujú o 9 do 25 eur.
  • Exotickejšie druhy, ako napríklad hurmikaki či hrušky nashi sú, samozrejme, drahšie.
  • Zeleninové priesady v závislosti od druhu, napríklad papriky za 1,20, čili papričky za 3,50 eura.

Vo všeobecnosti sú však ceny u predajcov za tie isté produkty prakticky rovnaké, preto sa oplatí pri výbere pozerať hlavne na kvalitu rastlín a podľa toho si pre kúpu zvoliť konkrétny stánok.

+9

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #Trenčín #vítanie jari #veľtrh Záhradkár
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december