Na šalát s pečenou tekvicou Hokkaido potrebujeme:
Foto: SHUTTERSTOCK
- 300 g tekvice Hokkaido
- 75 g cibule
- 2–4 PL olivového oleja
- 2 PL balzamikového octu
- morskú soľ
- čierne korenie
- 150 g poľného šalátu (alebo rukoly)
- 60 g balkánskeho syru
- 1 PL opečených slnečnicových semiačok
Ako na to?
- Tekvicu Hokkaido zbavte semiačok a pokrájajte ju na 0,5 cm široké plátky
- Cibuľu ošúpte a pokrájajte na drobno.
- Tekvicu osoľte, pokvapkajte olejom a upečte – pri 200 stupňoch Celzia asi 20 minút.
- Na panvici opečte cibuľu.
- Upečenú tekvicu zmiešajte s cibuľou. Pridajte na kocky pokrájaný balkánsky syr, poľný šalát a premiešajte.
- Ochuťte balzamikovým octom, soľou a korením podľa chuti, naložte do tanierov.
- Ozdobte opečenými tekvicovými semiačkami.