Citrónové kura so zelenou špargľou je sviežim jedlom, ktoré vás môže zasýtiť na obed či na večeru. Jeho príprava vám zaberie len pár minút.
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 4 filety z kuracích pŕs
- 125 ml vývaru
- zemiakový škrob
- sójovú omáčku
- 2 PL vody
- 1 PL oleja
- 1 zväzok zelenej špargle, umytej a očistenej
- 6 strúčikov cesnaku
- 3 PL čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
- soľ a korenie
Ako na to?
- Rozpáľte olej na panvici, opečte špargľu z každej strany (3–4 minúty)
- Pridajte posekaný cesnak, ešte chvíľku opečte spolu so špargľou. Potom preložte na tanier.
- Panvicu opäť dajte na sporák, osolené a okorenené filety pokrájané na kocky opečte na oleji do zlatohneda.
- Následne filety odložte ku špargli na tanier.
- Do panvice nalejeme vývar, dochutíme sójovou omáčkou a privedieme k varu. Chvíľu povaríme, potom pridáme citrónovú šťavu, vodu a zemiakový škrob na zahustenie.
- Na záver pridáme do panvice kuracie kúsky aj špargľu, všetko spolu krátko povaríme, podávame.