Uskladňovanie jahôd sa niekedy javí ako ťažká úloha. Po dvoch hodinách sú plesnivé… Pomôže, ak z nich dáme dole fóliu? Treba ich dať do chladničky? Alebo radšej skladovať pri izbovej teplote? Vidíme to tak, že najlepšie je hneď ich skonzumovať. No pravdaže, nie vždy je to možné a aj naša chuť na jahody má tiež svoje hranice. Po prvé: Áno, jahody možno skladovať v chladničke. Presnejšie povedané, vysoko citlivé ovocie by sa malo ukladať do chladničky, k zelenine a ovociu do spodného šuflíka. Tam vydržia po kúpe ďalší deň-dva. Okrem toho by sa nikdy nemali umývať, lebo strácajú arómu a sú náchylnejšie na tvorbu plesne. Stopka a listy by sa mali odstraňovať iba krátko pred konzumáciou.
So sitom do chladničky
Takže jahody určite uložte do chladničky. Otázka už len znie, ako. Aby ste znížili možné zdroje vlhkosti, odstráňte fóliu, vyberte jahody z plastovej krabičky a vložte ich do sita. Jahody v ňom budú zo všetkých strán „vetrané“, budú dýchať a zvyšky vody môžu odkvapkať. Sitko s jahodami jednoducho vložte medzi zeleninu a ovocie. Tip, ktorý sa vám určite zíde: Podložte pod sitko utierku z kuchynskej rolky, jahody budú odolnejšie. Ak vám aj napriek tomuto tipu niektoré začnú vädnúť, rýchlo ich hoďte do mixéra alebo si ich zamrazte.