Domáci poklad má cenné vitamíny a minerálne látky ukryté nielen v sladkej dužine, ale aj v šupke. A hoci hruška nepatrí k bombám, ktoré sú nabité vitamínom C, predsa ho len v menších množstvách obsahuje, takže práve počas chrípkového obdobia je skvelým pomocníkom v boji za lepšiu imunitu. Okrem toho sa hruška pýši obsahom kyseliny listovej či vitamínov skupiny B, zároveň obsahuje aj draslík, sodík, meď, zinok, vápnik a fosfor.
Hrušky môžete použiť aj na prípravu chutného šalátu, skombinujte ju s čakankou a syrom.
Potrebujeme:
- 250 g čakanky
- 50 g plesňového syra
- 2 hrušky
- pol hrste vlašských orechov
- 2 PL olivového alebo orechového oleja
- 2 PL balzamikového octu
Ako na to?
- Čakanku pokrájajte na menšie kúsky a umyte.
- Hrušku umyte a pokrájajte ju na plátky.
- Na kúsky pokrájajte aj syr.
- Kúsky čakanky, syru a hrušky premiešajte, pokvapkajte olejom a balzamikovým octom.
- Napokon pridajte vlašské orechy.