Ak sa vám míňa inšpirácia, ako v kuchyni reďkovky využiť, prinášame zaujímavý recept na reďkovkové carpaccio.
Potrebujeme:
- 1/2 kg reďkoviek – bielych
- 1 zväzok červených reďkoviek
- 1,5 PL vínneho octu
- 4 PL oleja (olivového, repkového…)
- 1 PL orechového oleja
- cukor, soľ, korenie pdľa chuti
- 1 zväzok čerstvej trebuľky
- 50 g lupienkov mandlí alebo lieskových orieškov
Ako na to?
- Biele reďkovky pokrájajte alebo nastrúhajte na jemno, posoľte a nechajte 15 minút odstáť.
- Červené reďkovky takisto umyte a pokrájajte na jemno.
- Ocot zmiešajte s olejmi, pridajte podľa chuti soľ, korenie a cukor.
- Lupienky mandlí alebo lieskových orieškov opečte nasucho na panvici, potom preložte na tanier a nechajte vychladnúť.
- Polovicu zväzku trebuľky posekajte na jemno a zmiešajte s octom a olejmi.
- Na tanier pekne rozložte reďkovky, polejte pripraveným dresingom s bylinkami, ozdobte zvyšnými lístkami trebuľky a posypte orieškami.