Pokračovanie článku: Naštartuje trávenie, vyženie z tela toxíny, uľaví po spálení od slnka, zlepší kvalitu pleti a dopriať si ju môžete bez obmedzení

4. Omladzujú pokožku

Ak máte možnosť dopestovať si uhorky sami a tak si zabezpečiť plody v biokvalite, rozhodne odporúčame nešúpať ich. V šupkách sa totiž nachádza nezanedbateľné množstvo vitamínu E, ktorý je významným antioxidantom. Rovnako v nich nájdete kyselinu kremičitú, ktorá má zase pozitívny vplyv na vlasy i pleť. Uhorky vám tak v rôznej forme pomôžu:

  • Zmierniť opuch a zosvetliť tmavé kruhy pod očami. Stačí si na ne pravidelne na niekoľko minút prikladať čerstvé kolieska tejto blahodarne pôsobiacej zeleniny.
  • Známy je tiež jemne bieliaci účinok uhoriek na pokožku, takže do istej miery pomôžu pri tmavých škvrnách a pleť rozjasnia.
  • Uhorkové pleťové masky tiež nie sú ničím výnimočným. Práve naopak. Skvelo fungujú v prípade mastnej pleti.
Na získanie jednoduchej, no účinnej masky na... Foto: SHUTTERSTOCK
uhorka, maska Na získanie jednoduchej, no účinnej masky na tvár stačí postrúhať uhorku a aplikovať, prípadne k nej ešte pridať kyslú smotanu, biely jogurt alebo pár kvapiek mlieka, čím pleť ešte viac hydratujete.

5. Podporia zdravie tráviaceho traktu

Uhorky sú dobrým zdrojom nerozpustnej vlákniny, vďaka čomu pomáhajú urýchliť prechod potravy tráviacim traktom a prispievajú k čisteniu čriev. Sú ideálnou desiatou na letné chrumkanie a ich pravidelná konzumácia zároveň pomáha zmierňovať tráviace problémy (pálenie záhy, prekyslenie, zápchu).

6. Sú ideálnym spojencom pri chudnutí

Zasýtia a so 14 až 16 kcal v jednej 100-gramovej porcii si ich ako nutrične bohatú potravinu môžete dopriať kedykoľvek počas dňa.

Tieto uhorkové nanuky si zamilujete
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #leto #trávenie #pokožka #hydratácia #uhorka #sviežosť #zápach z úst #tráviace problémy #svieža pleť
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december