Naštartuje trávenie, vyženie z tela toxíny, uľaví po spálení od slnka, zlepší kvalitu pleti a dopriať si ju môžete bez obmedzení

Počas leta sme vyčerpaní z horúčav, no tým, čo nás dokáže udržať v dobrej nálade je správna kombinácia ľahkej, vyváženej stravy a dostatku tekutín. Verili by ste, že aj nenápadne vyzerajúce uhorky, ktorých majú aktuálne záhradkári na rozdávanie, dokážu nielen detoxikovať, ale aj skvelo hydratovať organizmus?

25.07.2023 06:00
uhorka Foto:
debata

Uhorky sú v rebríčku najzdravších zeleninových druhov zaslúžene na prvých priečkach. Telo prečistia zvonka aj zvnútra a každé chladivé sústo tejto nutrične bohatej zeleniny vás urobí šťastnejšími.

1. Hydratujú telo

Uhorky obsahujú 95 až 96 percent vody. Pomáhajú udržiavať organizmus dobre hydratovaný a zároveň svojimi močopudnými účinkami prispievajú k odstraňovaniu toxínov (odpadových látok) z tela.

Šťava z uhoriek dodá telu potrebné živiny pre... Foto: SHUTTERSTOCK
uhorka, šťava Šťava z uhoriek dodá telu potrebné živiny pre normálne fungovanie. Pomôže znížiť horúčku a stabilizuje krvný tlak.

2. Zmierňujú následky spálenia od slnka

Určite ste počuli o domácich tipoch na prvú pomoc po spálení pokožky slnkom v podobe kyslej smotany či bieleho jogurtu. A čo taká uhorka? Skúste ju rozmixovať a naniesť na postihnuté miesto. Okamžite ucítite blahodarný vplyv chladivého efektu.

3. Pomôžu proti zápachu z úst

Jednoduchý spôsob riešenia zápachu z úst je priložiť si na 30 sekúnd kúsok uhorky na podnebie. Pri výraznejších problémoch tiež pomáha pravidelné pitie uhorkovej šťavy, čo má pozitívny vplyv aj na zdravie ďasien.

zena_voda_zelenina Čítajte viac Chladivá zelenina: Objavte 5 lahodných spôsobov, ako zostať svieži počas letných horúčav

Domáce nanuky sú aktuálne v kurze. Tie ovocné však robí každý. Vy prekvapte celkom inými – uhorkovými. Verte nám, chutia skvelo!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #leto #trávenie #pokožka #hydratácia #uhorka #sviežosť #zápach z úst #tráviace problémy #svieža pleť
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december