Klasický model je gril na drevené uhlie, ktorý je obľúbený pre jedinečnú a nezameniteľnú údenú chuť grilovaných pokrmov. Je dostupný vo všetkých cenových kategóriách a veľkostiach. Výhodou je jednoduchá montáž a skladovanie. Nevýhodou je, že si budete musieť na jedlo chvíľu počkať, pretože ho treba dlhšie rozpaľovať.
Vhodné aj na balkóny
Ak nemáte záhradu, výborným riešením je elektrický gril. Hodí sa na grilovanie na balkónoch či terasách. Je skladný, má krátky čas zahrievania, nevytvára žiaden dym a jednoducho sa čistí. Nedocenenou výhodou je rovnomerné rozloženie tepla na grilovacej ploche, vďaka čomu sa hodí aj na zapekanie pokrmov. Plynový gril je zasa typický rýchlym uvedením do prevádzky a jednoduchým regulovaním ohňa. Väčšina plynových grilov má aj vedľajšie horáky, čo umožňuje efektívnu prípravu jedla. Nevytvárajú dym, a preto sú vhodné aj na balkóny.
Čítajte aj Ako správne variť kukuricu? Dva triky vám zaručia super chuťVidlica a obracačka musia byť
Na dokonalé grilovanie potrebujete nielen gril ale aj správne a rozmanité príslušenstvo. „Základom je veľká vidlica a grilovacie kliešte, ideálne antikorové. Ďalej si zaobstarajte aj obracačku na mäso. Nezabudnite ani na ochranné pomôcky, ako sú ohňovzdorné rukavice a zástera. Ak chcete hostí nadchnúť dokonalým steakom či burgerom, budete potrebovať digitálny teplomer, ktorý umožní sledovať teplotu vo vnútri mäsa a dosiahnuť optimálny výsledok. Ak ste fajnšmekrom, prekvapte vašich hostí explóziou chutí. S marinovacou ihlou pridáte ešte viac chuti priamo do mäsa,“ radí odborník z Hornbachu David Benda.