Rastliny liečia telo aj dušu: Nájsť svoj osobný druh, z ktorého načerpáte stratenú energiu vám pomôže známa bylinkárka

Podľa Ivety Henzelyovej cesta za skutočným poznaním rastlín nevedie cez laboratóriá, biele plášte alebo chemické zlúčeniny, ale musíme sa za nimi vybrať do prírody a navnímať ich, pochopiť ich duchovnú stránku.

18.04.2024 14:00
kniha, Duchovný svet rastlín, Iveta Henzelyová Foto:
debata

„V knihe ukazujem, že rastliny reagujú na každý pohyb. Nielen fyzický – zalievame ich alebo necháme vyschnúť, trháme, dotýkame sa ich, staráme sa o pôdu, v ktorej rastú. Ale hlavne prijímajú aj naše myšlienky, emócie a celkovo energiu, ktorá je okolo nich,“ vysvetľuje autorka, asi najznámejšia slovenská bylinkárka a liečiteľka.

Iveta Henzelyová je tiež autorkou kníh Rok... Foto: FB/Iveta Henzelyová
Iveta Henzelyová NEPOUŽÍVAŤ Iveta Henzelyová je tiež autorkou kníh Rok bylinkára a Bylinková škola.

Odmalička spoznávala byliny a ich liečivé schopnosti na naše telo i dušu. Postupne pochopila silu prírody a prírodnej medicíny a už jej vyšli dve mimoriadne úspešné knihy – Bylinková škola a Rok bylinkára. Teraz je to teda Duchovný svet rastlín, v ktorom Iveta rozoberá jednotlivé rastliny, priraďuje ich ku znameniam, čím čitateľovi umožňuje, nájsť si svoju osobnú rastlinu.

Predstavenie knihy autorkou a známou bylinkárkou Ivetou Henzelyovou
Video
Zdroj: IKAR

Duchovný svet rastlín

V knihe nájdete množstvo spôsobov, receptov a návodov, ako pracovať s liečivými rastlinami – ale nielen z ich fyzickej stránky, napríklad prípravou bylinkového čaju. Autorka sa snaží, vziať vás do čarovného sveta rastlín tak, aby ste ich dokázali pochopiť z duchovného hľadiska; aby ste sa vedeli naladiť na ich energiu, precítili ich a lepšie pochopili, ako vám môžu pomôcť. „V knihe napríklad nájdete návod, ako pracovať so svojou osobnou rastlinou, ako využívať jej energiu a duchovnú podstatu. Ide o publikáciu o liečení, ale trochu iným spôsobom, ako ste zvyknutí,“ opisuje autorka.

Foto: Ikar
kniha, Duchovný svet rastlín

Podľa Ivety Henzelyovej je duchovný svet oveľa väčší ako tento náš fyzický, no často ho vôbec nevnímame, nevieme o ňom a pritom by nám vedel v mnohom pomôcť. To je aj podstata tejto knihy – zoznámiť vás s ním, ukázať vám ho a naučiť vás, čerpať z neho to pozitívne, aby ste sa stali nielen zdravšími, múdrejšími, ale aj lepšími ľuďmi.

Pri každej kapitole nájdete meditácie, ktorými uľavíte svojmu telu a posilníte myseľ. Nechýbajú rastlinné rituály, vydymovanie a mnoho receptov, ako spracovať a využiť jednotlivé rastliny.

Duchovný svet rastlín je plnofarebná... Foto: Ikar
kniha, Duchovný svet rastlín Duchovný svet rastlín je plnofarebná publikácia, vďaka ktorej môžete objaviť svoj vnútorný potenciál cez energiu liečivých rastlín.
altánok Čítajte viac Aby vás zveľaďovanie záhrady nedostalo do problémov: Ktorú stavbu stačí ohlásiť, koľko zaplatíte a kto to má zadarmo?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #kniha #recenzia knihy #Iveta Henzelyová
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december