Je šťavnatá, má jemnú chuť a môžeme ju jesť surovú či kuchynsky upravenú. Vo svete je známa pod menom pak-choi a rozlišuje sa mnoho jej typov. Čínska kapusta môže byť malá, do veľkosti asi desať centimetrov, ale tiež existujú rastliny vysoké až 45 centimetrov. Vo všeobecnosti platí zásada, že najlepšie rastie pri nižších teplotách v rozmedzí od desať do dvadsať stupňov. Vo vonkajšom prostredí znesie dokonca i ľahký mráz.

U nás najmä vo fóliovníkoch
Málokto vie, že čínsku kapustu možno pestovať celoročne. V zime vám stačia chránené priestory a môžete si ju užívať ako zeleninu na opakovaný zber prakticky nepretržite. V miernejšom podnebnom pásme ju pokojne vysievajte v exteriéri, a to počas celého vegetačného obdobia. Nevýhodou skorých jarných výsevov je ich vybiehanie do kvetu, preto sa v takom prípade pestuje iba pre mladé rastliny na opakovaný zber. V našich podmienkach sa jesenná kapusta sadí koncom leta do fóliovníkov.

Jej rast nezastavíte
Zber listov čínskej kapusty si môžeme užívať prakticky v ktorejkoľvek fáze rastu, od mladých rastlín, až po mladé kvetné výhonky dospelých rastlín. Pritom listy mladých rastlín sú vhodné na zber už tri týždne po výseve. Ak ich budeme zbierať 2,5 centimetra nad zemou, tak budú vyháňať nové výhonky. Dospelé rastliny možno rezať aj vyššie a potom sa tiež netreba báť, vyženú novú úrodu.