Foto: SHUTTERSTOCK
Muži po päťdesiatke by ho mali jesť pravidelne. Pomôže s trávením a odporúča sa pri cukrovke. Aby vydržalo celú zimu, nepotrebujete pivnicu
‘Hokaido’ je s prichádzajúcou jeseňou niečo ako zeleninová modla. Občas by sa mohlo zdať, že väčšina populácie ani inú tekvicu nepozná. No niet sa čomu čudovať. Či už veľkosťou tak akurát alebo obsahom zdraviu prospešných látok, ‘Hokaido’ jednoducho vedie. Navyše výborne chutí a pripravené je raz-dva.
Foto: SHUTTERSTOCK
Tekvice sa rozdeľujú na letné a zimné. Nejde však o to, že by zimné boli odolné proti mrazu. Rozdiel je v tom, že kým letné sa zberajú ešte celkom nedozreté – čo najmladšie (cukety), pri zimných sa oplatí počkať. Poriadne tvrdá šupka je znakom dobre vyzretej dužiny plnej chuti a tiež garanciou dlhej skladovateľnosti. A platí to aj o tekvici ‘Hokaido’.
© Autorské práva vyhradené