Sú krásne a do šalátu či len tak na tanier vám pre celú rodinu stačí nakrájať jeden plod. Ich pestovanie je však o niečo náročnejšie. Časté praskanie plodov pri stopke spôsobuje, že do prasklín sa dostáva voda a rajčina môže zahnívať. Typická je tiež náchylnosť na výskyt suchej hniloby špičiek plodov. Za skúšku však rozhodne stoja.
1. Výsevné misky s odtokovými otvormi naplňte 5 až 6 cm vrstvou navlhčeného výsevného substrátu.
2. Semienka ukladajte po jednom do riadkov vo vzdialenosti asi 1 cm od seba.
3. Zatlačte ich do substrátu a len veľmi zľahka zasypte.
4. Semená pri nakličovaní nepotrebujú svetlo, ale vyššiu teplotu 20 až 25 °C.
5. Keď sa na povrchu substrátu začnú objavovať náznaky prvých lístkov, hneď misky preneste na priame svetlo.
6. V ideálnom prípade by sa mala teplota v danom priestore znížiť na 18 °C počas dňa a na 15 až 16 °C počas noci. Dostatok svetla je nevyhnutný.
