Najťažšia tekvica na svete tento rok pochádza z Minnesoty: Aký cvalík sa podaril dopestovať vám?

O tekviciach je známe, že pri dobrej starostlivosti môžu dorásť do neskutočných rozmerov. Samozrejme, musí to byť správny druh, konkrétne tekvica obrovská. Skúste to aj vy a môžete sa uchádzať o zápis v Guinnessovej knihe rekordov.

11.10.2023 18:00
tekvica, rekord, Travis Gienger Foto: ,
debata

Učiteľ záhradníctva z americkej Minnesoty Travis Gienger vytvoril v pondelok svetový rekord v kategórii najťažšia tekvica. Ním vypestovaný kúsok vážil až 1247 kilogramov, vďaka čomu vyhral každoročnú súťaž vo vážení tekvíc v severnej Kalifornii. „Nečakal som to. Bol to skvelý pocit,“ povedal 43-ročný Gienger, ktorý pestuje tekvice už takmer 30 rokov a zlepšil tak predchádzajúci vlastný národný rekord z vlaňajška s tekvicou vážiacou 1 161 kilogramov.

tekvica, hokaido, chuchyňa Čítajte viac Dôležité rozdelenie tekvíc podľa využitia v kuchyni: Ktorá je najlepšia na pečenie, pyré, do polievky, či ako diétne špagety?

Predchádzajúci svetový rekord pre najťažšiu tekvicu vyhral pestovateľ v Taliansku, ktorý v roku 2021 podľa Guinnessových svetových rekordov dopestoval tekvicu s hmotnosťou 1226 kilogramov. Gienger pestuje svoje obrie kúsky na tekvicovom políčku v záhrade. Povedal, že tento rok sa rozhodol venovať rastlinám zvýšenú starostlivosť. Polieval ich až 12-krát denne a hnojil o niečo viac než zvyčajne. Víťaznú tekvicu nazval Michael Jordan.

Posledné štyri tekvice, ktoré sa majú zvážiť,...
Tekvicu s názvom Michael Jordan, ktorú...
+3Rozhodcovia kontrolujú a merajú tekvicu Travisa...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #svetový rekord #tekvica
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december