Nenechajte prázdne hriadky zarásť burinou. V auguste vysejte týchto 5 zelenín a až do jesene si predĺžte sezónu

Áno, určite sa na iných weboch stretnete s článkami, ktoré ponúkajú zaručené tipy na augustovú sejbu v podobe 10, či dokonca 13 zeleninových druhov. Môžete sa nimi riadiť, ale podľa dlhoročného a profizeleninára, sa na augustovú sejbu so zberom ešte v tejto sezóne skutočne oplatí vysiať len týchto 5 druhov.

11.08.2023 14:00
zelenina Foto:
debata

Reďkovka

Hoci je to dlhodenná zelenina, v tomto mesiaci už do kvetu vybiehať nebude. Siať však treba len skoré odrody, aby stihli dozrieť. Vďaka krátkemu vegetačnému obdobiu, ktoré neprekročí štyridsať dní, si dostatok porcií obľúbených buľvičiek dopestujete ešte do začiatku jesene. Ak bude druhá polovica augusta teplá a suchšia, radšej porast prekryte bielou netkanou textíliou, aby ste vzchádzajúce rastliny ochránili pred skočkami.

Reďkovka ‘Ester’ Foto: dobrasemena.cz
reďkovka, Ester Reďkovka ‘Ester’
Na augustové obdobie vám odporúčam červené Odrody ‘Ester’ a ‘Lada’. Okrem toho, že spoľahlivo nevybiehajú do kvety, sú aj veľmi odolné proti praskaniu buľvičiek. Určite však skúste aj reďkovku ‘Slovana’, ktorej buľvičky sú valcovité, červené, ale v spodnej časti majú bielu špičkou.
zeleninár, Ing. Peter Gajdoštin
Reďkovka ‘Slovana’ Foto: dobrasemena.cz
reďkovka, Slovana Reďkovka ‘Slovana’
skocky Čítajte aj Ako sa účinne zbaviť skočiek? Overený máme tento domáci postrek a v zálohe aj vždy hladných pomocníkov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #rukola #špenát #reďkovka #šalát #august #vysievanie #sejba #čo vysiať v auguste #eruka #kapusta sitinová #ázijská listová horčica #baby leaf
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december