Ako ju pestovať
Hruška nashi potrebuje slnečné miesto chránené pred vetrom a chladom. Pôda by mala byť skôr kyslá a výživná. Nashi znesie aj mráz, a to až mínus 20 stupňov, preto sa bez problémov dá pestovať vo všetkých oblastiach Slovenska. Dorastá do výšky 7 až 15 metrov a nielen plodmi, ale aj vzrastom pripomína našu hrušku. Nashi nie je náročná na pestovanie, v čase veľkého sucha ju však treba občas poliať, takisto je potrebná prebierka plodov: na každom zväzku oplodnených kvetov nechávame jeden, maximálne dva plody.
Režeme ju ako hrušku
Tvarovanie a rez sú rovnaké ako pri našej hruške a jabloni. Pri nashi však kladieme dôraz na dôkladné zmladenie rodivých obrastov. V porovnaní s našimi domácimi hruškami totiž starnú rýchlejšie a mohli by horšie rodiť. Hrušku nashi režeme zvyčajne do kužeľovej koruny, darí sa jej aj v palmetách pri južnej stene. Strom je čiastočne samoopelivý, no prospieva mu skupinová výsadba druhov, ktoré kvitnú v rovnakom čase.

Čo s plodmi
Hruška nashi rodí bohato. Plody zbierame až vtedy, keď sú už úplne zrelé, pretože po obratí už nedozrievajú. Skoré odrody dozrievajú v júli, neskoré v septembri až októbri. Pri zbere treba postupovať opatrne, pretože plody sú citlivé na otlačenie a nárazy. Ich skladovateľnosť dosahuje až niekoľko mesiacov. Nashi je odolná voči škodcom a chorobám, no náchylná na spálu ružovitých. Napadnuté rastliny treba zlikvidovať, záchrana nie je možná. Plody nashi sú výborné čerstvé aj spracované. Čerstvé sa konzumujú rovnako ako jablká či hrušky, prípadne ich môžete pridať do čerstvých šalátov. Z plodov uvaríte výborný kompót aj džem.