Dá sa pestovať aj u nás
Cucamelón pochádza z Mexika a hoci je u nás takmer neznámy, môžete si ho vypestovať v záhrade aj v našich podmienkach. Je to popínavá rastlina, predpestované sadenice sa vysádzajú v máji, keď je už teplo, na vzdialenosť 15 centimetrov. Cucamelón nie je melón ani uhorka a už vôbec nie limetka, hoci vzhľadom aj chuťou pripomína všetky spomenuté plody. Môžete ho pestovať na zíhone aj v nádobe. Veľkou výhodou tejto rastliny je, že odoláva všetkým škodcom. Potrebuje sucho a teplo, neznáša premokrenie.
Čo s ním, keď je zrelý
Cucamelón má v kuchyni naozaj veľmi široké využitie. Vynikajúco chutí surový, bobule sú výborné aj v čerstvých šalátoch. Vzhľadom na chuť ho môžete pridať do zeleninového aj do ovocného šalátu. Okrem toho je vynikajúci v rôznych čerstvých šťavách, či už ako ingrediencia alebo aj ako ozdoba. Cucamelón môžete sterilizovať na spôsob uhoriek, dokonca z neho urobíte aj chutné kvašáky. Je vhodný aj ako príloha k ľahkým jedlám, napríklad z rýb alebo zeleniny. Dá sa tepelne upravovať, v takom prípade ho môžete napríklad grilovať.

Je to super potravina
Cuca melón je veľmi bohatou zásobárňou vitamínov, minerálov, bielkovín, vlákniny a ďalších užitočných látok. Robí to z neho super potravinu, ktorú nám namiešala sama príroda. Cucamelón účinkuje ako prevencia rakoviny, chráni nás pred ochoreniami srdca a ciev, upravuje cholesterol, posilňuje imunitu. Je aj štítom proti cukrovke a reume. Okrem toho nesmierne prospieva pleti a jeho pravidelná konzumácia má na pokožku lepšie účinky ako ktorákoľvek drahá kozmetika.