Kvalitný kompost je pre záhradkára cennou surovinou: V tomto meste ho môžu obyvatelia získať zadarmo

Kompost je ideálne hnojivo, prostredníctvom ktorého do pôdy vrátite organické látky a živiny potrebné na zdravý rast rastlín a ich úspešné pestovanie.

08.03.2024 16:00
kompost, kvetinový záhon, fúrik Foto:
debata (3)

Mesto Trenčín aj tento rok poskytne zaregistrovaným domácnostiam 200 litrov certifikovaného kompostu. Registráciu pre záujemcov otvoria v pondelok 11. marca. Informovala o tom trenčianska hovorkyňa Erika Ságová.

„Záujemca o kompost musí byť poplatníkom za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v meste Trenčín a musí mať pridelenú hnedú bionádobu. Ide o domácnosti v rodinnom dome, ktoré sa k bionádobe prihlásili, alebo o paušálneho poplatníka z bytového domu,“ uviedla hovorkyňa.

kompost Čítajte viac 4 pravidlá úspešného kompostovania bez zápachu, nerozložených zvyškov, mušiek aj myší: Robte to takto pre top kompost

V registračnom formulári si môžu záujemcovia vybrať miesto, na ktoré si prídu kompost zobrať. O možnosti prevzatia kompostu ich budú po skontrolovaní údajov informovať e-mailom alebo telefonicky. Pomoc pri vyplnení formulára poskytne klientske centrum trenčianskej radnice.

„V prípade záujmu o väčšie množstvo kompostu ako 200 litrov, je možné odber a platobné podmienky dohodnúť telefonicky na 0902 999 429, 032 652 06 15 alebo e-mailom na mptn@mariuspedersen.sk,“ doplnila Ságová.

kompost, kompostovanie, zima Čítajte aj Zaistite si rýchlejšiu „úrodu“ kompostu: Stačí zopár drobných úprav a užitočné mikroorganizmy budú aktívne aj počas zimy

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Newsletter

Ako na úrodnú záhradu?

My to vieme!

Prihláste sa na odber newslettera a získajte tie najlepšie záhradnícke tipy od odborníkov!

Odoberať novinky
Viac na túto tému: #Trenčín #kompost
Kalendár záhradkára
január február marec
apríl máj jún
júl august september
október november december