Je už takmer zabudnutá a v súčasnosti nedocenená. Kedysi pritom bola obľúbenou liečivou rastlinou. A má to svoje dôvody.
Záhradkársky úkon čo na jar a na jeseň vraj musí byť, nie je vždy potrebný.
Tento ovocný strom je vhodný aj do menších záhrad, dá sa pestovať i pri stene. Jeho plody sú veľmi zdravé.
Na jar krásne kvitnú, na jeseň sa sfarbujú dozlata. Okrem krásy nám tieto ovocné stromy dávajú mimoriadne zdravé plody.
Rezom ovocných stromov a krov ovplyvňujeme ich rast aj rodivosť. No nie je jedno, kedy a akým spôsobom režeme.
Kvety tejto rastliny sa objavujú na jar, vňať sa zbiera celé leto. Je veľmi účinná, preto ju užívame len krátkodobo.
Táto bežná koreňová zelenina je počas roka skoro zabudnutá. Spomenieme si na ňu len počas sviatkov, čo je škoda.
Vo veľkom či malom, lahodné ovocné, prípadne zeleninové šťavy si môžete pripraviť aj svojpomocne.
Už svojím názvom odkazuje táto rastlina na silné liečivé vlastnosti, vďaka ktorým je dobré ju pestovať.
Názvom síce evokuje vetvičky, ktoré dávame do vázy pred vianočnými sviatkami, no táto rastlina je jarná zásobáreň vitamínov.
Vzhľadom aj chuťou pripomína rukolu, vysievať môžete túto zeleninu počas celého vegetačného obdobia. Oplatí sa, je chutná a zdravá.
Bez tejto zeleniny by mnohé jedlá nemali tú správnu chuť a vôňu. Netrpeli by len naše zmysly, ale aj zdravie.
Pravidelný rez je základom vysokej úrody ríbezlí. Kedy a ako rezať, aby sme túto jednoduchú teóriu dostali do praxe?
Nie všetky oblasti majú šťastie na vhodnú pôdu. Niekde to majú záhradkári naozaj ťažké, no chuť pestovať je väčšia ako prekážky.
Doprajte si ovocie bohov: Ovocný strom vhodný aj do malých záhrad rodí jedny z najzdravších plodov na svete
Hoci pochádza z trópov, znesie aj ochladenie a väčšie nadmorské výšky. Plody tohto stromčeka sú plné užitočných látok.
V našich podmienkach sa pestuje bežne, preto je škoda, že ju nejedávame častejšie. Telo by sa za to určite poďakovalo.
Krycie záhradné rúna slúžia na tri základné účely, od nich sa odvíja súbor konkrétnych prínosov.
Pestovateľsky je naozaj nenáročná a prináša mnoho úžitkov, od kuchynského zužitkovania až po dekoratívne využitie.
Známa zelenina mierneho pásma je v kuchyni neodmysliteľná. Okrem toho, že skvelo dochucuje jedlá, je aj veľmi zdravá.
Táto nenáročná jednoročka nám dáva liečivé listy, kvety aj semená a v kuchyni má bohaté využitie.
Zazelenať hranicu medzi naším a susedovým pozemkom nie je ťažké, keď presne vieme, ktoré rastliny si vybrať.
Tejto trvalke sa najlepšie darí na priamom slnku, vyrába sa z nej mnoho prírodných produktov. Väčšina z nás ju pozná len ako kvetinu.
Jedna z najpestovanejších plodín dáva nášmu telu mnoho látok, ktoré sú veľkým prínosom pre zdravie.
Pestovali ju celé generácie, my sme na ňu zabudli. Naša škoda, pretože táto obyčajná zelenina je skutočný poklad.